Column Elly Hilgers – december 2020

Met de UGGS van 2020 naar 2021?

Wist je al dat het Australische schoenmerk UGG afkomstig is van ugly? Zo’n 10 jaar geleden de grootste schoenentrend ooit om daarna te verdwijnen en nu anno 2020 weer helemaal terug te zijn. Als ik de modebladen mag geloven, komt dat o.a. door de lock down. We zijn meer comfort kleding gaan dragen en daar passen UGGS heel goed bij. Door de Coronamaatregelen zijn we in een andere werkmodus gekomen met daarbij alle voor- en nadelen van het thuiswerken. Zo was ook de ervaring bij ZIJ & ZIGZAG: van meer thuiswerken toch weer terug naar kantoor. Met nog een paar weken te gaan, sluiten we het bizarre jaar 2020 af. 

Wat ben ik blij dat de onderneemsters die bij ZIJ & ZIGZAG werken, dit bijzondere jaar goed zijn doorgekomen. En sterker nog, door deze onzekere tijden, kwam de echte passie en wilskracht om te blijven ondernemen nog meer naar boven. Wat een kanjers!  De afgelopen weken werd het dus weer steeds drukker in de kantoren. Want thuis werken, is voor veel ondernemers niet de ideale situatie. De inspiratie en het kunnen focussen lukt gewoon beter in een omgeving waar ook anderen aan het werk zijn. Gelukkig maar, want daar is het concept van ZIJ & ZIGZAG om begonnen.

Ook onze nieuwe huurder Eveline Mos, heeft bewust voor een externe locatie gekozen. Nog niet zo lang geleden is ze vanuit Utrecht verhuisd naar Vlissingen en begin volgend jaar verhuist ze naar een nieuwe woning op het Scheldekwartier.  Eveline werkt als externe projectleider en facilitator voor opdrachtgevers uit de civiele sector vanuit haar bedrijf MOS Projectfacilitator.

Eveline werkt op dit moment aan twee langlopende projecten voor de Provincie Zuid-Holland en een kort project in de gemeente Hoogeveen. Door het online werken, is de fysieke afstand gemakkelijk te overbruggen. Zij zet zich in om de politiek, de aannemer, de bewoners en de projectmedewerkers met elkaar te laten samenwerken, als 1 team. Of liever nog als ambassadeur van het project.

Met haar tweede bedrijf, Glorieus Falen, geeft zij aandacht aan de falende projectmanager. Met oefeningen voor reflectie en ‘storytelling’ in te zetten, kunnen projectmanagers hun falen inzetten om hun team of leden daarvan te motiveren. 

Eveline gebruikt visuele werkvormen in haar werk, zoals praatplaten en visuele verslagen, dus je zal haar vaak zien tekenen. Haar ervaring en achtergrond is weer een mooie aanvulling binnen ons kantoor van onderneemsters. Veel succes Eveline.

Inmiddels heeft het kantoor van ZIJ & ZIGZAG al een kerstsfeertje. Ook cliënten van onze huurders waarderen de sfeer en inrichting enorm. En ook dat draagt dan weer bij aan wat je wil uitstralen als ondernemer op ons kantoor.


Huurster Linda Nijssen-de Kam van de Studiedokter heeft voor haar leerlingen wel een heel bijzonder Sinterklaascadeau bedacht. Ze adopteerde een Rescue Alpaca, met de naam Zora en het dier is ondergebracht bij Alpacas Zeelandia in Aagtekerke.

Tijdens de lunch moesten we eraan geloven om Linda nog een beetje te helpen met het gedicht voor de kinderen. Zo origineel en leerzaam voor de kinderen die bij Linda lessen volgen in taal en rekenen.

Voor 2021 zijn de kaarten nog niet geschud. Het blijft lastig om plannen te maken en data vast te leggen voor evenementen en samenkomsten. Nu maar eerst gaan genieten van de fijne feestdagen die komen gaan, dan zien we daarna wel weer verder. 

Ik kon me niet inhouden bij het inkopen van Sinterklaascadeautjes voor mijn kleindochter. Wat is ze een dotje van 16 maanden oud. Met haar eerste UGGs stapt ze de wijde wereld in, gelukkig niet beseffend wat ons dit jaar allemaal is overkomen. Voor mij is ze nu al een inspiratiebron, ook voor deze nieuwsbrief en voor het bedenken van nieuwe dingen voor volgend jaar.

Allen een liefdevolle en gezonde afsluiting van 2020 gewenst en alle goeds voor een inspirerend 2021 met of zonder UGGs!

Met vriendelijke groet,

Portretfoto van Elly Hilgers.

Elly Hilgers, coördinator Stichting ZigZag