Column Elly Hilgers – september 2020

Go with the flow

Ik heb wat last van uitstelgedrag. Wel of niet een nieuwsbrief schrijven en zo ja waarover dan? En wat is het lastig om weer in de flow te komen, ideeën uit te werken, inspiraties te krijgen, gaan zoals voor de Coronatijd. Maar een stemmetje in mij zegt, schiet op, aan de slag, er is werk aan de winkel want het mooie concept van ZIJ & ZIGZAG moet onder de aandacht blijven van en voor onderneemsters in Zeeland. Vooral in deze bijzondere tijd hebben we elkaar hard nodig.

Gelukkig komen de vaste huurders van ZIJ & ZIGZAG weer naar hun eigen kantoor om te werken, afspraken vinden weer op kantoor plaats en huurders die mensen coachen of lesgeven plannen dat allemaal weer in ons fijne kantoor. We hebben ook weer nieuwe huurders kunnen verwelkomen per september. Ook is er spontaan weer aanloop van flexwerkers en bezoek voor een praatje, even te sparren, voor een kopje koffie/thee.  Workshops voor kleine groepen vinden weer plaats en er borrelen weer ideeën naar boven voor nieuwe plannen. Dus wat zeur ik eigenlijk, het gaat weer helemaal de goede kant op met ZIJ & ZIGZAG.

Ook het in 2019 gestarte persoonlijk ontwikkelingsprogramma “Jij Durft” krijgt een nieuwe boost en zal, bij voldoende belangstelling, weer in januari 2021 beginnen.  De looptijd is circa 12 maanden met individuele begeleiding en iedere maand een groepsbijeenkomst. In november aanstaande wordt er al gestart met een zgn. masterclass.

Verder is er een nieuw programma opgezet onder de naam “Jump Start”. Dit is een kort coachtraject van drie tot vier sessies, waarmee de basis voor het ondernemerschap verder wordt verstevigd en je bedrijf op een aantal onderdelen met hulp wordt geprofessionaliseerd. Denk daarbij aan persoonlijke ontwikkeling, financiële of juridische ondersteuning en advies. Er vindt eerst een kennis/orientatiegesprek plaats om te kijken wat de behoefte is en welke kansen er zijn om verder te groeien. Vanuit het fonds van ZIGZAG wordt bekeken of een financiële bijdrage voor deze ondersteuning haalbaar is.

Pak die kans zou ik zeggen en kom weer in de flow. Lees  meer over deze programma’s in deze nieuwsbrief.

 

En er is nog iets dat ik wel van de daken wil schreeuwen: dochterlief en haar man en ons kleinkind zijn deze week verhuisd vanuit Rotterdam naar Goes. Na 14 jaar is het zo fijn om weer dicht bij elkaar te wonen. Dat ik  deze twee hoogopgeleide ambitieuze mensen een beetje help om Zeeland te gaan veroveren met hun twee bedrijven, snappen jullie vast. Een beetje reclame moet toch kunnen:  www.prentsetters.nl en www.rechtsetters.nl  Zo trots!

En hoe mooi is het dat er in het kantoor ZIJ & ZIGZAG dan meteen ook een advocaat werkt die veel weet van het ondernemings- en arbeidsrecht. Lieve Cherique van harte welkom en veel succes in het Zeeuwse!

Lees hieronder verder welke nieuwe onderneemsters erbij zijn gekomen en ook hoe Vera Tromp ons kantoor bezocht en beloofde met een groepje onderneemsters uit Zierikzee en omgeving terug te komen.

Bel of mail me gerust als je eens wil sparren of wil weten of een programma als Jij Durft of Jump Start bij je past en of er financiële mogelijkheden zijn vanuit het ZIGZAG-fonds. Je bent van harte welkom bij ZIJ & ZIGZAG.

Go with the flow:  voor mij betekent dat mee bewegen met de beweging die er is EN daar gebruik van maken om je eigen doelen te bereiken. Het uitstelgedrag is bij mij inmiddels verdwenen! Bij jullie hopelijk ook, mocht die er zijn. Veel ondernemerschap gewenst allemaal.

Met vriendelijke groet,

Portretfoto van Elly Hilgers.

Elly Hilgers, coördinator Stichting ZigZag