Column Elly Hilgers – mei 2020

De voordeur van het kantoor ZIJ & ZIGZAG is weer van slot gegaan. Wat was het stil en verlaten de afgelopen twee maanden bij ons. Tijdens de lockdown had ik contact met een collega ondernemer, Noëlla de Jager. Zij is de oprichter en eigenaar van GoodPlace2Work in Rotterdam. Ook een werk- en ontmoetingskantoor voor vrouwelijke ondernemers. Over de afgelopen 10 jaar heeft Noëlla een boek geschreven “Overleven als ondernemer/ worstelingen van een vrouwelijke ondernemer”. Het is een eerlijk boek over haar worstelingen en ze beschrijft waarom ze na zes jaar het bijltje erbij wilde neergooien. Ze ging toch door en haar manier van ondernemen is hierdoor veranderd, zo schrijft ze. Hoe toepasselijk in deze tijd die voor veel ondernemers heel heftig is en misschien een nieuwe aanpak vereist. Ik heb het boek natuurlijk aangeschaft, gelezen en ligt nu op kantoor ter inspiratie. Het boek kan ook gewoon besteld worden:
https://overlevenalsondernemer.nl/

Er moet na deze lockdown periode dan ook weer een eerste stap gezet worden, dus pakken we de draad weer een beetje op om op kantoor te komen werken. Gelukkig is er genoeg ruimte om 1,5 meter afstand te houden en hebben de vaste huurders hun eigen kantoor. Workshops en andere groepsbijeenkomsten worden nog niet gepland. Ik mis de reuring heel erg. Het is dus zoeken naar mogelijkheden om elkaar te inspireren bij het ondernemerschap. Er worden vanuit diverse andere organisaties interessante online programma’s en workshops aangeboden. Het SOS-programma van Dockwize is zo’n initiatief. Ook onze eigen huurster Anniek Risseeuw biedt via een internationale leiderschapsorganisatie ondersteuning aan om e.e.a. weer op de rails te krijgen. Je kunt met alle geboden, vaak online hulp, dan weer een beetje perspectief zien en krijgen in deze bijzondere tijd. Ik hoop eerlijk gezegd dat we weer snel in ons ZIJ & ZIGZAG kantoor vooral die warme ontmoetingen kunnen hebben. De volle rekken met achtergelaten visitekaartjes van en voor onze bezoekers moeten gewoon weer als vanouds uitgewisseld kunnen worden. Het Coronavirus krijgen we alleen samen onder controle, maar ook alleen samen kunnen we als onderneemsters groeien en onze zichtbaarheid vergroten. Goede gezondheid allemaal en we’ll meet again!

Met vriendelijke groet,

Portretfoto van Elly Hilgers.

Elly Hilgers, coördinator Stichting ZigZag