Kennis maken met Ruchama van Elsäcker van https://www.structieforganizer.nl/

Een maand of twee geleden maakte ik tijdens de netwerklunch bij Dockwize kennis met Ruchama van Elsäcker.  Ruchama is naast haar baan als HR-adviseur in 2018 met het ondernemerschapsavontuur begonnen. En ze heeft er geen spijt van.  Natuurlijk heb ik haar meteen uitgenodigd om kennis te komen maken met ons kantoor Zij & ZIGZAGAltijd leuk om te ervaren dat men enthousiast is over het concept en de mogelijkheden bij ZIJ & ZIGZAG. Het plan om op 2 april een mini-workshop “GRIP op de inbox” te organiseren bij ZIJ & ZIGZAG, gaat nu even niet door.  Hieronder vertelt Ruchama iets over haar zelf en wat ze o.a. voor andere ondernemers kan betekenen.

Stel jezelf eens voor!


Ik ben Ruchama, getrouwd en moeder van een klein meisje van net 1 jaar oud. Sinds de zomer van 2018 ben ik ondernemer en mijn bedrijf heet Structief. Anderhalf jaar lang heb ik dit naast mijn baan gedaan, maar ik had niet genoeg tijd om het écht van de grond te krijgen. Afgelopen zomer heb ik de knoop doorgehakt om volledig voor het ondernemerschap te gaan en sinds januari heb ik er geen baan meer naast. Heel spannend, maar ook ontzettend leuk!

En waarom Structief?


De naam Structief is een combinatie van ‘structuur’ en ‘effectief’. Al jong was ik in de weer met lijstjes, maakte ik planningen en creëerde ik overzicht voor mijzelf. Na mijn opleidingen ben ik aan het werk gegaan als HR-adviseur, maar het ondernemerschap begon toch te kriebelen. Dat ik iets wilde met organiseren was al snel duidelijk. Toen ik het vak van organizer ontdekte (inmiddels noem ik mijzelf liever structuurcoach) wist ik het gelijk: dit ben ik! Ik heb een opleiding gevolgd, mijzelf aangesloten bij de beroepsvereniging en toen is Structief geboren. Ik help ondernemers, professionals, scholieren/studenten en drukke moeders naar meer rust, ruimte en overzicht. Door goed te plannen, structuur aan te brengen en te kiezen voor routines krijg je meer rust en besteed je tijd aan de dingen die jij belangrijk vindt.

Op welke manier kun jij helpen?


Ik geef trainingen (open inschrijving maar ook incompany) en doe ook begeleiding 1-op-1. Juist in de individuele begeleiding zie ik heel veel waarde. Een training is vaak een goede start, maar de uitdaging is om de aangereikte handvatten in de praktijk (achter je bureau) toe te gaan passen. En dat is meestal niet zo eenvoudig. Het vraagt om een gedragsverandering. Graag kijk ik mee hoe het werk wordt gedaan, hoe dat effectiever kan en ook wat er bij iemand, het bedrijf of functie past. Want niet voor iedereen werkt hetzelfde. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de inbox, de agenda, takenlijst en het leren stellen van prioriteiten. 

Online-mini-workshop GRIP op je inbox


Op 2 april stond een workshop gepland op het kantoor ZIJ & ZIGZAG. Deze gaat niet door op kantoor. Ruchama zal de workshop nu op donderdagavond 2 april online geven. Deelnemers krijgen veel praktische tips en basics aangereikt om grip op je inbox te krijgen én te houden. Een bijdrage voor deelname is € 20,– (ex. BTW). Heb je interesse neem dan even contact op met ruchama@structief.nl