Essay On Hindu Religion Song Linking Words Discursive Essay Writing Essay On Communal Riots And Terrorism Rainy Day Essay English Free Essays On Military Integrity How Many Pages Is My Essay

Werken aan mijn bedrijf bij ZIJ & ZIGZAG – Inge de Kok

Hoe doet zij het?


Aan het woord is: Inge de Kok van Fitte Zeeuwen

Fitte Zeeuwen is door mij in januari dit jaar als nieuwe onderneming opgestart en bestaat inmiddels uit een team van professionals met verschillende expertises op het gebied van vitaliteit, duurzaamheid, organisatie- en persoonlijke ontwikkeling. We werken met Fitte Zeeuwen samen om andere organisaties en hun medewerkers veerkrachtig, wendbaar en energiek te maken. Voorbeelden van wat wij als eerste stap aanbieden zijn: een meting om inzicht te krijgen in de risicofactoren en kosten van verzuim, een fitcheck om de vitaliteit van het lichaam te meten, inzicht geven in de organisatiestructuur door middel van een organisatieopstelling, persoonlijke competentiemeting om aan te tonen welke natuurlijke kwaliteiten iemand heeft en welke zijn aangeleerd, ervaring met (stoel)yoga voor meer rust en stressbeheersing. Na een kennismaking met deze mogelijkheden, kan een vervolgtraject in gang worden gezet voor een duurzame vitaliteitsaanpak voor een organisatie en haar medewerkers. De website is inmiddels in de lucht https://www.fittezeeuwen.nl/ en met enkele potentiële klanten zijn de eerste stappen gezet. Best spannend allemaal, maar we hebben er heel veel zin in om van Fitte Zeeuwen een groot succes te maken.

ZIJ & ZIGZAG als inspirerende werkomgeving en ontmoetingsplek
Ik ben in 2018 bij ZIJ & ZIGZAG terecht gekomen tijdens de officiële opening van het kantoor. Wat was ik verrast door het enthousiasme van iedereen en de sfeervolle inrichting van het kantoor. Het flexibel kunnen huren van een eigen kantoorruimte en de mogelijkheden van de algemene ruimtes spraken me enorm aan. Ik had er nog niet eerder over nagedacht om op een externe locatie mijn bedrijf te vestigen. Vanuit huis werken is natuurlijk goedkoper, maar ik wilde mijn bedrijf laten groeien en ook mijn netwerk vergroten. Beiden zijn uitgekomen sinds ik ook voor twee dagen in de week mijn kantoor heb bij ZIJ & ZIGZAG. Ook voor mijn idee om  Fitte Zeeuwen op te richten, ben ik vanuit het netwerk ZIJ & ZIGZAG bij die ondernemers terecht gekomen die goed bij het concept passen. In eerste instantie dacht ik aan een groep van 20 ondernemers, maar vrij snel kwam ik tot de conclusie dat de kracht van het concept een klein en hecht team is. Vanuit ZIJ & ZIGZAG is de basis gelegd voor de bundeling van expertise en samenwerking binnen het Fitte Zeeuwen concept.

Veel energie en doorzettingsvermogen: een inkijkje in mijn werkdag
Als fitcoach voor klanten, is het belangrijk dat ik zelf ook de juiste gezonde dingen eet en doe. En dat gaat me goed af. Ik heb veel energie en begin de dag rond 7.00 uur met het verzorgen van mijn paarden. De hond is daarna aan de beurt en om 8.00 uur neem ik de tijd voor mijn 7 minuten work-out programma. Vervolgens een gezond ontbijtje en rond  9 uur ben ik klaar om mijn werkdag te beginnen. De mensen die ik coach vanuit het Herbalife voedingsprogramma heb ik over de gehele week ingepland voor een intake-, voortgangs- of coachgesprek. Naast de gesprekken ontvangen klanten regelmatig via een appje of andere manier informatie of aanmoedigingen van mij. Voor de opstart van Fitte Zeeuwen heb ik gemiddeld 3 uur per dag gereserveerd. Er is al veel voorbereidingstijd en overleg geweest met de andere ondernemers die zich hebben aangesloten bij Fitte Zeeuwen. De gesprekken met afnemers, HR-managers, stakeholders en pers e.d. zijn in volle gang. Natuurlijk waren en zijn er nog wat hobbels, maar ik ben een volhouder en geloof in het concept. Opgeven is dus geen optie. Mijn passie voor een gezonde leefstijl betekent dat ik mezelf ook moet blijven verdiepen en ontwikkelen in verschillende methoden. Zo was ik vorige week bij een natuurgeneeskundig therapeut die mij verraste met een Detox voetenbad met een elektrolyse-systeem om het gehele lichaam vanuit de voeten te ontzuren en te ontslakken. Ik was verbaasd over het resultaat. Voor mijzelf een fijne ervaring, maar ik vertel deze ervaring ook weer door aan mijn klanten.
Mijn dag eindigt vaak ook weer met het verzorgen van de paarden om dan rond 23.00 uur mijn bed op te zoeken.
 
Uitnodigen voor een gesprek
Voordat ik koos voor het zelfstandig ondernemerschap heb ik gewerkt bij Zorgverzekering CZ. Daar ben ik in contact gekomen met een gezonde manier van eten en leven en dat heeft me niet meer losgelaten. Ik zou het geweldig vinden om met bijvoorbeeld een medewerker van CZ in contact te komen die zich bezig houdt met de inkoop van zorg. Ik ben al te lang weg bij CZ om te weten wie de juiste persoon of personen zijn. Ik hoop dat anderen mij hiermee kunnen helpen. Wij als team van Fitte Zeeuwen kunnen dan ongetwijfeld nog meer mensen helpen een fitte Zeeuw te worden en vooral ook te blijven. 

© Copyright 2018 Stichting ZigZag - Website gerealiseerd door Uw Jaar In Beeld

Contact opnemen?