Foglight For Virtualization Edition Comparison Essay Free Essays On Personal Responsibility Greed Definition Essay On Happiness College Apply Essay Best Essay Writing Book Zheng He Voyages Essays

Column Elly Hilgers – januari 2020

Beste lezer,

Het nieuwe jaar is al weer een paar weken aan de gang. We hebben bij ZIJ & ZIGZAG 2019 afgesloten met een gezellig etentje in ons eigen kantoor. Een kleine metamorfose om van een kantoor een gezellig restaurant te maken. Voor de huurders van het kantoor en hun partners was er gekookt door Mirjam de Hond van MirLove4food. 

4813f987-14f9-4218-a0c4-a65c329b406a.jpg

Ook was er de afsluiting van het leer- en ontwikkeltraject van Zij Durft. De onderneemsters die erbij betrokken waren werden gecomplimenteerd met hun gemaakte stappen in hun persoonlijke en zakelijke ontwikkelingen. Het programma wordt voortgezet onder de naam Jij Durft. Het leer- en ontwikkeltraject wordt dit keer opgezet voor ondernemers en onderneemsters. In februari wordt ter introductie van het jaarprogramma een masterclass-dag georganiseerd. Verder in de nieuwsbrief is er meer over te lezen.

de45927e-ceab-4f48-90bb-fe1cd4c3f834.jpg

Inmiddels is iedereen na een korte winterslaap weer volop in de running bij Zij & ZIGZAG en worden plannen voor 2020 in gang gezet. Heerlijk om onderdeel te zijn van zoveel reuring. In de afgelopen twee weken ontmoette ik ook al weer heel wat nieuwe onderneemsters. Ze waren voor de eerste keer op bezoek omdat ze bezig waren met het opstarten of opschudden van hun bedrijf. Van virtual business support, structuur- en organizer, job recruiter, businesscoach, fotograaf,  tot en zeer creatieve onderneemster die gebruikte tassen en kleding restyled en verkoopt.

Op zaterdag 8 februari organiseert de Zeeuwse Connectie weer de Zeeuwse Pioniersprijs. De genomineerden staan op een lange lijst van meer dan 100 kandidaten die in aanmerking willen komen voor deze mooie prijs. En ja gelukkig ook veel onderneemsters die ik natuurlijk een plaatsje op het podium gun. Hopelijk heeft de jury en het publiek dat mag stemmen ook oog voor vrouwelijke pioniers die met veel passie en doorzettingsvermogen hun bedrijf op poten hebben gezet. Leuk om bekende onderneemsters op de lijst te zien staan. Veel succes: Marloes Henderikx, Tinka Leene, Esther Caljouw, Joyce de Visser, Franca De Winter, Sandra de Blaey, Michèle Piet, Inge de Kok, Viorella Luciana, Rachelle Verhage, Cora Burger en Christine Bender.

Hieronder kun je ook lezen waar enkele onderneemsters die bij ZIJ & ZIGZAG ruimte huren mee bezig zijn. Vooral veel initiatieven voor mind en body.

Vorig jaar is er een start gemaakt met het aanbieden van een stageplaats binnen ZIJ & ZIGZAG. Bijna een halfjaar lang hebben drie onderneemsters en HZ-stagiaire Sanne van IJsseldijk elkaar kunnen helpen. Het stokje wordt nu overgenomen door een nieuwe stagiaire. Amber Hanemaaijer studeert Communicatie aan de HZ en zij werkt nu al volop mee aan pr- en marketingzaken voor 4 onderneemsters. Sanne werd tijdens de vrijdagmiddagborrel op haar laatste stagedag met een cadeau bedankt voor haar inzet. We zijn blij met deze ambitieuze studenten in ons kantoor en wie weet kiezen ze na hun studie vroeg of laat ook voor het ondernemerschap.

30566b13-bba1-4b13-beee-fe15b19b76dd.jpg

In de agenda staan weer interessante workshops en evenementen, bij ons op kantoor maar ook bij de overburen Dockwize of elders. Ik wens jullie allemaal een fijn, gezond en succesvol 2020!

© Copyright 2018 Stichting ZigZag - Website gerealiseerd door Uw Jaar In Beeld

Contact opnemen?