Werken aan mijn bedrijf bij ZIJ & ZIGZAG – Linda Nijssen-de Kam

Hoe doet zij het?

Aan het woord is: 

Linda Nijssen-de Kam van De StudieDokter

De StudieDokter leert je Nederlands en Eerste Hulp Bij Onderwijs. Het is een bedrijf waar je terecht kunt voor Nederlandse les voor anderstaligen, ondersteuning in het basisonderwijs en huiswerkbegeleiding en planning voor pubers. Leerlingen, zowel kinderen als volwassenen komen voor de lessen in mijn kantoor bij ZIJ & ZIGZAG.

Ik heb ook verschillende business2business trajecten. Vaak geef ik dan les op de locatie van het bedrijf. Een volledig traject van niveau A1 tot het inburgeringsniveau B1. De eerste groep heeft net een cursusjaar achter de rug en beheerst nu het A2 niveau. Een mijlpaal want 75% is geslaagd voor de examens. Voor de cursisten organiseerde ik o.a. een  gezellige middag met als thema hup Holland hup. Op deze manier een taal leren, is dan echt een feestje, vonden de cursisten.

ZIJ & ZIGZAG biedt je kansen!

Elly van ZIGZAG geeft advies en denkt met je mee. Niet alleen zij, maar ook andere ondernemers die binnen het ZIGZAG-kantoor werken, hebben mij inzicht gegeven in het hoe en wat bij het verder ontwikkelen van mijn bedrijf. ZIGZAG heeft mij geholpen met vouchers die ik kon gebruiken voor juridisch advies en ik heb een business coaching traject kunnen volgen bij LifeAct, ook een bedrijf dat bij ZIGZAG een kantoor heeft.
Ik vind het erg fijn om met ondernemers bij elkaar te zitten, zodat we regelmatig met elkaar kunnen sparren en nieuwe ideeën bedenken. We helpen elkaar ook met bekendheid geven aan onze bedrijven en als ik iets te vieren heb, dan haal ik bijvoorbeeld taart bij Chantal van Zoet Goed Taarten. Zij heeft haar bedrijf om de hoek in een mooie loodsunit van Dockwize.

Een inkijkje in een werkdag

Dinsdagmorgen: het is kwart over 5 en de wekker gaat. Om 6 uur zit ik in de auto naar Dumaco in ‘s-Gravenpolder. Dit is een metaalbewerkingsbedrijf waar ik een groep anderstalige werknemers Nederlandse les geef. Ze hebben vandaag examen van de onderdelen spreken en lezen. Het zijn de laatste twee examens en dan bekijken we hoe de resultaten zijn. Om 10 uur ben ik weer terug op kantoor en ga de examens nakijken. Gelukkig, op één iemand na, zijn ze allemaal geslaagd. Tijd voor taart! Ik bestel de cupcakes met mijn logo erop bij Zoet Goed Taarten. Ik maak een verslag van de resultaten voor de baas van Dumaco en schrijf meteen een voorstel voor nog een jaar Nederlandse les. Het is dinsdag, dus dan gaan we lunchen op de wekelijkse netwerklunch van Dockwize. Om 13.00 uur geef ik nog een Nederlandse les aan een Engelstalige werknemer van Amels. Om 15.00 nog een skype sessie Nederlandse les aan een Hongaarse vrouw in Hongarije en dan zit mijn dag er weer op. Love my job!

Uitnodiging om eens te sparren op het kantoor ZIJ & ZIGZAG

Ik zou het erg waarderen als ik in gesprek kom met iemand van de gemeente Vlissingen die o.a. gaat over onderwijs. Ik zie dat er binnen het basisonderwijs veel kinderen moeite hebben met de gebruikte leermethodes. Ik heb daar vernieuwende ideeën over. In mijn praktijk pas ik andere methodes toe en kinderen gaan beter presteren en krijgen daardoor ook meer zelfvertrouwen. Ik wil graag mijn kennis en ervaring inzetten voor begeleiding binnen scholen. Ik hoop dat er vanuit een gemeentelijk beleid mogelijkheden zijn voor samenwerking.

© Copyright 2018 Stichting ZigZag - Website gerealiseerd door Uw Jaar In Beeld

Contact opnemen?