Fairleigh Dickinson University Undergraduate Application Essay A Order Essay Examples Apply Texas Essay Value Based Education Film Genre Essay Conclusion Builder

Column Elly Hilgers – april 2019

Beste lezer,

Onlangs deed ik een ochtend mee met de workshop Marketing als onderdeel van het leer- en ontwikkelprogramma ZIJ DURFT!  Het ging daarbij o.a. over het duidelijk beschrijven van het product of de dienst, voor welk klantsegment je het doet, wat die klant zelf doet of wil gaan doen, welke pijnpunten en behoeftes die klant daarbij heeft, wat je de klant aanbiedt om die pijnpunten op te lossen en wat daarmee het voordeel is van de klant als het tot een “deal” komt. Oeps, dat zijn nog al wat vragen die je als ondernemer moet kunnen beantwoorden voordat het überhaupt tot iets kan komen. Voor het kantoor ZIJ & ZIGZAG gelden deze vragen natuurlijk ook. Ik kwam tot het volgende antwoord:

Ons werk- en ontmoetingskantoor ZIJ & ZIGZAG helpt onderneemsters die willen groeien in het ondernemerschap door niet langer te blijven stilstaan en die ook geïnspireerd willen worden tot samenwerking en kennisdeling in tegenstelling tot alles zelf en alleen te doen en klein te blijven als onderneemster! Kortom: ZIJ & ZIGZAG is het werk- en ontmoetingskantoor voor onderneemsters die willen groeien en hun bedrijf willen professionaliseren. 

Zo dat is eruit en volgens mij is er geen speld tussen te krijgen. Voor de andere 6 onderneemsters die aan de workshop meededen, was het ook een hele uitdaging om op deze manier naar de eigen business te kijken. Ook hierbij werd hulp bij elkaar gezocht en was er aan het einde van de ochtend een Eureka-momentje te  bespeuren. Op onze gevel van het kantoor ZIJ & ZIGZAG staat niet voor niets het beeldmerk van het Edisondametje. En dat we gevestigd zijn aan de Edisonweg kan toch geen toeval zijn, denk ik maar zo.

BEELDMERK "LAMPJE" ZIJ & ZIGZAG

Met alle vrije dagen en vakanties in de maand april en mei staan er wat minder activiteiten gepland bij ons op kantoor. De agenda vind je hieronder. Er gebeurt gelukkig ook nog genoeg op andere plekken zoals op 9 mei de Zeeland Business Ondernemers/startersdag en op 15 mei de Contacta Talks met Jildou van der Bijl, beiden in Goes. Mooie evenementen om er heen te gaan, kennis op te doen en geïnspireerd te worden als onderneemster. 


Met vriendelijke groet,

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Elly-Hilgers-stichting-zigzag.jpg

Elly Hilgers, coördinator Stichting ZigZag