Column Elly Hilgers – maart 2019

Beste lezer,

Ik kreeg vorige week een prachtig persbericht toegestuurd met de titel “Boerinnen met een missie”. Niet helemaal een verrassing voor mij, want zo’n 2 jaar geleden kwam een aantal mini-campingonderneemsters met een missie op bezoek bij ZIGZAG. Of ik eens wilde meedenken of er met hulp van ZIGZAG mogelijkheden zijn om mini-campings bij Duitse toeristen beter bekend te maken. Er waren wel al ideeën onder enkele kampeerboerinnen, maar er was toch behoefte aan meer structuur, achtergrondinformatie en draagvlak. Er werd besloten om via een digitale vragenlijst onderzoek te doen onder de bestaande Duitse gasten van de minicampings. Met de resultaten werd een informatie-avond georganiseerd voor alle mini-campingeigenaren in Zeeland. Zo geschiedde dat met wat financiële hulp van ZIGZAG voor het onderzoek en de informatie-avond een nieuw gezamenlijk initiatief tot stand is gekomen: www.mijnlievelingsplek.nl of voor de Duitse gasten www.meinlieblingsplatz.nl

Aanjagen noemen we dat bij ZIGZAG: vernieuwende initiatieven die nog handen en voeten moeten krijgen, helpen opstarten naar concrete kansen voor ondernemers en daarmee ook een impuls geven aan de Zeeuwse economie. Sinds de start van ZIGZAG in 2009 zijn er al zoveel initiatieven aangemoedigd en ondersteund. Soms lukken dingen, soms ook niet of soms is de tijd er nog niet rijp voor. Zo zie ik dat ook bij onderneemsters die bij  Zij & ZIGZAG (flex) werken. Het gaat met ups en downs. Maar natuurlijk helpen we elkaar bij voor- en tegenspoed en voor mij persoonlijk een hele eer daar onderdeel van te zijn. Al schrijvende aan deze nieuwsbrief kwamen diverse onderneemsters flexwerken. Volop inspiratie en input van deze onderneemsters. Zij vertelden mij over hun business, over hun initiatieven, struggles en uitdagingen. Ik deel het graag met jullie als lezer.
Voor de komende weken staan er al weer verschillende workshops en activiteiten gepland. In de agenda hieronder lees je er meer over. 


Met vriendelijke groet,

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Elly-Hilgers-stichting-zigzag.jpg

Elly Hilgers, coördinator Stichting ZigZag


© Copyright 2018 Stichting ZigZag - Website gerealiseerd door Uw Jaar In Beeld

Contact opnemen?