Column Elly Hilgers – februari 2019

Beste lezer,

Van de nood een deugd maken, is wat ik de eerste twee weken van dit jaar heb gedaan. Er even lekker tussen uit in Oostenrijk, ontspoorde compleet door de sneeuwdumpen aan de noordzijde van de Alpen. Drie weken (verplicht) genieten van de sneeuw en om veiligheidsredenen blijven zitten waar je zit. Er zijn ergere dingen dan ingesneeuwd raken. Met een laptop op mijn vakantiebestemming zijn er mooie inzichten tot stand gekomen. Ik schreef voor het bestuur het ZIGZAG-jaarverslag over 2018.  Tjonge, tjonge wat is er veel gebeurd bij ZIJ & ZIGZAG. Ik schreef er 5 pagina’s vol over. Maar ook nieuwe plannen vertrouwde ik mijn laptop toe. Ik kijk er naar uit om samen met het bestuur en anderen energie te steken in het aanjagen en ondersteunen in nieuwe producten en diensten in o.a. de foodsector, de zorg en bij verduurzaming van (rest)producten. Maar ook andere vernieuwende initiatieven die op ons pad komen, zullen we omarmen en mogelijk van de kant duwen.
 
Eenmaal weer veilig thuis en op kantoor merkte ik dat ook anderen nieuwe ideeën en plannen hebben bedacht voor het nieuwe jaar. Of ze dat eens met mij kunnen bespreken. Tuurlijk, kom maar op met die plannen. Ik had het er meteen maar druk mee. Meedenken over de communicatie en foldertekst voor de Eigen Toon Praktijk van Anne Loosveld, het helpen aan en kritisch luisteren naar een presentatie over kinesiologie d.m.v. spiertesten, het helpen opzetten van een workshop voor een betere zichtbaar- en vindbaarheid via o.a. foto’s en beelden, meedenken met een onderneemster die mogelijk kan groeien omdat er een investeerder interesse heeft in haar producten, een onderneemster die al meer dan 10 jaar een bedrijf runt maar nu een switch wil maken met een andere dienstverlening. En niet te vergeten het initiatief van de Klusvrouwen. Twee onderneemsters die heel creatief zijn, maar vooral ook heel handig en weten hoe je met gereedschap moet omgaan. Hun samenwerking werd formeel bekrachtigd in een vof en er wordt gezorgd voor een goede en juridisch onderbouwde samenwerkingsovereenkomst. Ik overdrijf dus niet, het bruist en ik denk dat 2019 een topjaar wordt.
 
Tijdens het op 28 januari georganiseerde “Finance Me Event” bij Dockwize sprak ik vooral met mannelijke ondernemers die op zoek waren naar financiering voor hun plannen. Op dit event was er ook een ceremonieel moment. Er werd door o.a. Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, een cheque ondertekend van € 6,5 miljoen. Het bedrag  wordt door de overheid beschikbaar gesteld voor innovatieve initiatieven door ondernemend Zeeland. In haar toespraak richtte Mona Keijzer zich ook o.a. tot de veelal mannelijke financieringsadviseurs. Zij vindt het geen goede zaak dat maar weinig vrouwelijke start-ups een financiering krijgen. Hieraan moet maar eens een einde komen en daar ben ik het natuurlijk mee eens. Van mij mag ze blijven hoor, die Mona. Sterker nog ik ga haar mailen en vertellen van ons ZIJ & ZIGZAG initiatief. Misschien komt ze nog eens terug naar Zeeland voor een bezoek aan ons kantoor. 
 
Wat ik zeker erg waardeer is het bezoek van het College van B & W van de gemeente Vlissingen. We zorgen natuurlijk voor een full house die dag en vertellen ze graag over wat er allemaal bij ZIJ & ZIGZAG gebeurt. Stiekem hoop ik dat we het College kunnen verleiden tot een klein kwartiertje business yoga door Atyna Janse.  
Onderneemster Anita  Bergman van Zie je Zelf is een van de eerste huurders bij Zij & ZIGZAG. Ze blikt terug over het afgelopen jaar, vertelt over de samenwerking met andere onderneemsters en wat ze kan betekenen voor anderen met burn-out verschijnselen.
 
Voor de komende weken staan er al weer verschillende workshops gepland. In de agenda lees je er meer over.

Met vriendelijke groet,

Elly Hilgers, coördinator Stichting ZigZag

© Copyright 2018 Stichting ZigZag - Website gerealiseerd door Uw Jaar In Beeld

Contact opnemen?