Wie van de drie?

‘Ik heb drie concepten ontwikkeld en ben heel benieuwd welke de Zeeuwse onderneemsters het meeste aanspreekt!’ Esmay Gunter doet haar afstudeeropdracht van de opleiding Trend Research & Concept Creation bij ZigZagZoekt. Het onderwerp is vrouwelijk ondernemerschap en de opdracht is een concept te ontwikkelen waar ZigZagZoekt een aantal jaren mee vooruit kan.

‘Ik ben begonnen met onderzoek onder vrouwelijke ondernemers. Op basis van de resultaten heb ik de vrouwen in vier groepen ingedeeld. Deze groepen hebben allemaal hun eigen kenmerken en behoeftes. Vervolgens heb ik dit vertaald naar drie concepten waar ZigZagZoekt mee verder kan. Superinteressant en leuk om te doen!’ Esmay is duidelijk enthousiast over het onderwerp. ‘Voor het laatste stukje kan ik weer wat hulp gebruiken van de onderneemsters. Dit kan heel simpel door mij een mailtje te sturen met het concept welke hun voorkeur heeft.’

Concept 1. Business Buddy’s

Centraal staat de persoonlijke groei van de onderneemster. Onderneemsters uit de ZigZagZoekt community worden elkaars buddy. Ze klankborden en ondersteunen elkaar bij de realisatie van hun ondernemersdoel. Ze spreken regelmatig af en gaan écht de diepte in. Het werkt over en weer, dus ze zitten op een vergelijkbaar niveau als ondernemer.

Concept 2: On Tour

Centraal staat het opdoen van inspiratie, kennis en contacten. ZigZagZoekt biedt ondernemersreizen aan, lokaal, regionaal, nationaal of zelfs internationaal. Onderneemsters nemen in (kleine) groepen een kijkje in de ondernemerskeuken van anderen.

Concept 3: Online platform

Centraal staat het verbinden van kennis en contacten via een online platform welke toegankelijk is met telefoon, computer of tablet. ZigZagZoekt onderneemsters kunnen bijvoorbeeld zien wie er op dat moment in Zij & ZigZag is, ze kunnen ruimtes huren, informatie zoeken, zich aanmelden voor workshops, elkaar vragen stellen, workshops volgen via live-streaming enz. enz.

Op basis van deze laatste concept-test onder de onderneemsters zal Esmay een definitief concept opstellen. ‘Misschien wordt het wel een combinatie van de drie concepten die gefaseerd in gang gezet worden,’ mijmert Esmay. ‘In ieder geval hoop ik Elly Hilgers begin mei een mooi idee te kunnen presenteren waarmee ze invulling kan geven aan Zij & ZigZag. Iets waar de onderneemsters behoefte aan hebben en wat past in deze tijd.’

Welke kies jij? Stuur Esmay een mailtje met het concept dat jouw voorkeur heeft! esmaygunter@gmail.com

Add Coment

© Copyright 2018 Stichting ZigZag - Website gerealiseerd door Uw Jaar In Beeld

Contact opnemen?