Van “ Hobby ” tot “ Serious Business ”

De ZigZagZoekt deelnemers worden gecoacht in de verschillende fases van hun ondernemerschap. Er zijn bijvoorbeeld onderneemsters die de ambitie hebben om van hun hobby serious business te maken. Een hobby staat voor: vrije tijd, ontspanning, persoonlijk, onbetaald. Dit is toch een duidelijk verschil met het ondernemerschap waarbij je op eigen risico inspeelt op kansen in de markt met als uiteindelijk doel: winst maken! De doelstelling winst is natuurlijk persoonlijk en hierin zie ik ook een verschil tussen een mannelijke en vrouwelijke ondernemer. Vrouwen zijn van nature immers bescheiden 🙂

Maar met het bepalen van jouw winstdoelstelling zet je wel een serieuze stap in het ondernemerschap. Alleen al door hierover na te denken en te rekenen, kom je erachter welke omzet er nodig is en hoeveel klanten en opdrachtgevers je moet bereiken. Realistisch begroten is een kunst. Het is namelijk niet zo moeilijk om je rijk te rekenen maar hoe kom je tot de getallen? Daarom vind ik het als coach belangrijk dat je als ondernemer zelf je begroting maakt en weet wat er voor nodig is om je winstdoelstelling te bereiken.

En ja …dat is “ Serious business” !

Yvonne Braamse – Financieel adviseur

Add Comment

© Copyright 2018 Stichting ZigZag - Website gerealiseerd door Uw Jaar In Beeld

Contact opnemen?