Businesspak voor vrouwelijk ondernemers

‘Het begon al op de lagere school. Toen maakten we kleertjes voor onze barbies. Van oma kregen we een handnaaimachine. Mijn moeder had wel een elektrische maar daar mochten we niet achter. Ze had deze nodig om kleding voor ons te maken.’ Kleding maken zit dus in het bloed van Jolien Sturm. En wat is er mooier dan dat je van je passie je beroep kunt maken?

‘In 2005 ben ik afgestudeerd aan de modevakschool en mijn bedrijf begonnen,’ vertelt Jolien. ‘Sindsdien heb ik de drumband helemaal aangekleed, bruidsjurken, streekdrachten en maatkleding gemaakt en geef ik naailes.’ Niet lang geleden werkte ze mee aan de totstandkoming van een boek over streekdrachten, De Zeeuwse Streekdrachten, handboek voor het maken van kleding. Aan de hand van duidelijke patronen, foto’s en instructies kun je kledingstukken uit de Zeeuwse dracht zelf maken. Net een beetje hipper dan toen. ‘Het was een heel mooi project en ik wilde er wat meer mee in de publiciteit komen. Via Caroline van Cranenburgh ben ik terecht gekomen bij Elly Hilgers. Daar was ik heel blij mee. In overleg met Elly ontstond er al snel een nieuw project: het Zeeuwse Businesspak.

Een zakenpak op maat met een Zeeuws tintje. De voering is van zelf ontworpen schortenstof. Dat is het concept. De buitenkant kan alles zijn. Van spijker- tot chanel stof. In alle kleuren. ‘Het pak past altijd perfect, want het is op jouw lichaam gemaakt. En omdat je zelf de stof kiest, kun je het naadloos bij je gewenste profilering/huisstijl laten aansluiten.’ Elly was de eerste klant voor het Zeeuwse Businesspak. Een halflang ZigZag-blauw colbertje en broek, gevoerd met de grijswitte schortenstof. Ook de knopen zijn van deze stof gemaakt. ‘De kleur past perfect bij Elly’s ogen, niet iedereen kan dit blauw hebben,’ voegt Jolien toe.’

Het Zeeuwse businesspak kan uit alle combinaties bestaan: een broek, een rok of een jurk met een jasje. Wijde pijpen, smalle pijpen, lang colbert, kort colbert, strakke jurk of rok, wijde jurk of rok. Maar alleen een jasje of een jurk kan natuurlijk ook. ‘We kijken samen wat je mooi vindt en wat er bij je past. Dan maak ik een eerste ontwerp en neem ik je maten. Vervolgens maak ik een pasmodel in katoen. Als alles goed past en mooi zit, maak ik het Zeeuwse Businesspak in de gekozen stof,’ legt Jolien uit. ‘Ik vind het heerlijk als ik iemand blij kan maken. Als een klant naar huis gaat met een perfect passend pak waar ze heel gelukkig mee is, voel ik me fantastisch.’

© Copyright 2018 Stichting ZigZag - Website gerealiseerd door Uw Jaar In Beeld

Contact opnemen?