Nieuwe onderneemsters bij ZIGZAG zoekt

Met nog meer mogelijkheden in ons eigen kantoor, gaat de zoektocht naar vernieuwende onderneemsters met groeiplannen zeker door. Na een kennismaking, wordt daarna samen afgesproken welke hulp om te groeien nodig is. En natuurlijk een oplossing is er niet meteen, maar er wordt met je meegedacht en een plan van aanpak besproken. Niks moet, je beslist zelf wat je ermee doet. En wat zijn er toch veel onderneemsters die met veel energie en passie hun plannen aan het realiseren zijn. Hoe mooi is het daar mogelijk iets aan te kunnen toevoegen.

Leida Franse heeft veel ervaring als opleidingsfunctionaris en vertrouwenspersoon. Dit heeft haar doen besluiten om na diverse opleidingen haar eigen bedrijf Amaril Mediation & Advies te starten. Onlangs heeft ze een vernieuwend concept gelanceerd: het compact scheiden. We dachten met haar mee op het gebied van communicatie en marketing.

Ook bewondering voor Danielle Fait. Wat een kei is zij als het gaat om kennis op het gebied risicomanagement in de transport- en logistieke sector. Danielle weet precies wat ze wil en waar de pijnpunten liggen bij transportondernemingen. Twee uurtjes met elkaar sparren gaf ons beiden weer nieuwe inzichten en nieuwe contacten.

Jeanine Sinke is eigenaresse van Het Aandachthuis. Haar plannen om kennis en kunde van haarzelf en van andere professionals op
het gebied van eenzaamheid samen te brengen in het Aandachthuis staat in de startblokken. Zij wil dit expertisecentrum opstarten om mensen te begeleiden die te maken hebben met eenzaamheid. Jeanine wordt regelmatig gevraagd lezingen te geven over het thema eenzaamheid. Een haalbaarheid- en businessplan is in de maak.

Elly Lijnse kwam onlangs langs om eens van gedachten te wisselen over haar aanpak voor haar praktijk Uitzicht Belicht. Haar visie zette mij aan het denken. Hoe bijzonder is het als je vanuit je bedrijfseconomische kennis en bestuurlijke ervaring ondernemers begeleidt ter voorkoming van gezondheidsproblemen. Als externe adviseur zorgt ze voor een effici├źntere manier van werken, meer rendement en geeft ze extra aandacht aan gezondheid en leefstijl van de ondernemer. Het is vrij zeldzaam dat een medisch onderlegde bedrijfscoach ook nog eens veel ervaring heeft in het MKB. Elly vindt het vooral lastig haar expertise te communiceren richting de beoogde doelgroep, voordat het te laat is en de ondernemer en de onderneming in de problemen komen. We hebben het o.a. gehad over het benoemen van meer praktijkvoorbeelden waarin kleine en soms kwetsbare ondernemers zich herkennen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *