Zorg bieden, zoals je zelf verzorgd zou willen worden

‘Ilona Vermare raadde ons in oktober 2017 aan om eens contact op te nemen met Elly Hilgers van ZigZagZoekt. Toen we dat gedaan hadden, ging het ineens allemaal heel snel met de opstart van ons bedrijf. Elly heeft ons op een hele fijne manier geholpen. Ze denkt mee en adviseert, maar laat je vrij om alles zelf te ontdekken. We hebben daar veel aan gehad.’Karin vertelt dat ze al vijf jaar met het idee liep om voor zichzelf te beginnen op een heel specifiek gebied: persoonlijke zorg op maat bieden aan ALS patiënten. Meerdere mogelijke samenwerkingspartners passeerden in de loop van de jaren de revue. Toen ze vorig jaar Sara ontmoette was de klik er meteen. ‘We denken hetzelfde, hebben dezelfde ideeën.’ Sara vult aan, ‘Maar niet dezelfde diploma’s en competenties. Dus dat is mooi, we vullen elkaar goed aan.’‘Op 17 januari 2018 zijn we officieel gestart met ALSZorgThuis’, vertelt Karin trots, ‘als rechtsvorm hebben we gekozen voor een B.V. Dit op advies van ZigZagZoekt coach Brigitte Hendrikse.’ Brigitte heeft ook contracten opgesteld voor de onderneemsters. Onder andere voor overeenkomsten met cliënten en met zorgverleners. ZZP-ers worden ingehuurd om de zorg aan de cliënten te verlenen, en dat moet natuurlijk rechtsgeldig zijn en duidelijk op papier staan. ‘Maar we werken zelf ook altijd mee aan het bed hoor, zo houden we het gevoel met de cliënten.’ Sara glimlacht: ‘Ook omdat we dat te leuk vinden om helemaal door anderen te laten doen.’

‘Wat de ZigZagZoekt coach voor hen betekend heeft?’ Sara en Karin kijken elkaar aan. ‘Brigitte heeft ons helemaal doorgezaagd. Wat ga je precies doen? Wat is verantwoord daarin? Wat heb je dan nodig aan contracten en overeenkomsten? Dat was heel goed, want we weten alles van ALS maar weinig van juridische zaken. Alles moet gedekt zijn, het is al een hele zware weg die de cliënten gaan dus moet het zakelijk deel netjes geregeld zijn. En Brigitte heeft ons daar fantastisch bij geholpen. Ze heeft ontzettend veel voor ons uitgezocht.’

Veel mantelzorgers weten niet dat er vergoedingen zijn om ALSZorgThuis in te huren. ‘Ze gaan ook veel te lang door voordat ze hulp inroepen,’ geeft Sara aan, ‘dat is jammer want de patiënt heeft ook niks aan een overbelaste mantelzorger.’ Vergoedingen zijn mogelijk via PGB of de Zorgverzekeringswet. ‘Met ons bedrijf bieden we zorg zoals de patiënt dat wilt,’ licht Karin verder toe, ‘of dat nou één uur per dag is of 24. En dan de best mogelijke zorg voor die patiënt. Ons motto is: ‘Zorg bieden, zoals je zelf verzorgd zou willen worden.’

Add Coment

© Copyright 2018 Stichting ZigZag - Website gerealiseerd door Uw Jaar In Beeld

Contact opnemen?